آیلتس چیست؟

آیلتس چیست؟

در این مقاله ابتدا توضیحات اولیه در مورد آیلتس چیست و آزمون رسمی آیلتس ارائه شده است.

سپس، مطالبی درمورد دوره های آمادگی برای آزمون آیلتس و این دوره ها مناسب چه کسانی هست، نوشته شده است. در نهایت با انواع سوالات و نمره دهی آزمون آیلتس آشنا میشوید.

آزمون آیلتس (IELTS) مخفف International English Language Testing System است.

این آزمون یکی از آزمون های استاندارد بین المللی برای ارزیابی مهارت افراد در زبان انگلیسی به شمار می رود.

این آزمون توانایی برقراری ارتباط در زبان انگلیسی را با توجه به مهارت های چهارگانه Listening ، Reading ، Speaking ، Writing در افرادی که می خواهند در کشورهای انگلیسی زبان تحصیل یا کار کنند، می سنجد.

دوره آیلتس مناسب چه کسانی هست؟

دوره های آمادگی آیلتس مناسب افرادیست که برای هدف مشخصی نیازمند کسب مدرک بین المللی آیلتس هستند. این هدف میتواند در حوزه تدریس زبان انگلیسی و آیلتس، یا مهاجرت کاری-تحصیلی باشد. اعتبار این مدرک ۲ سال میباشد.
داوطلبانی که برای هدف مشخصی نیازمند مدرک آیلتس میباشند، باید در دوره های آمادگی در آزمون آیلتس شرکت کنند. زبان آموزان در طی این دوره ها با تکنیک های آیلتس آشنا میشوند. و مهارتهای درک مطلب و برقراری ارتباط را تقویت میکنند. تمرکز این دوره ها بر یادگیری تکنیک های تخصصی خواندن، نوشتن، شنیداری و مکالمه میباشد. در حوزه دوره های آموزشی مهارتهای آیلتس، خانه آیلتس آفرینش تنها مرکز تخصصی آیلتس در کشور است. گلدیس بعنوان تنهای نماینده ی افرینش در تبریز، دوره های حضوری تخصصی آیلتس را در شعبه ولیعصر برگزار میکند.

برای شرکت در دوره های آمادگی آزمون آیلتس نیازی به فارغ التحصیلی در دوره های ترمیک زبان عمومی نیست.
زبان آموزان با شرکت در آزمون تعیین سطح آیلتس، از سطوح مبتدی، متوسط و پیشرفته آیلتس قبول میشوند. دوره های آمادگی آیلتس برای تمامی سطوح از مبتدی، متوسط تا پیشرفته برگزار میشود. این دوره مختص سطوح پیشرفته نیست.

مدرک آزمونهای بین المللی من جمله آیلتس و تافل مدارک پایان دوره زبان انگلیسی عمومی نمیباشند; و تنها با شرکت در آزمون رسمی مربوطه بدست می آیند. هیچ مؤسسه و آموزشگاهی قابلیت صدور مدرک آیلتس یا تافل را بعنوان مدرک فارغ التحصیلی و پایان دوره ندارد. این عمل خلاف قانون سازمانهای بین المللی و این مدارک جعلی میباشند.

سنترهای برگزاری آزمون رسمی آیلتس در ایران محدود است. گلدیس بعنوان آفسایت سنتر اصلی عصر دین و دانش، آزمون رسمی آیلتس را در تبریز برگزار میکند. (ویژگیهای آزمون رسمی آیلتس گلدیس)

داوطلبان آزمون رسمی آیلتس برای آشنایی با محیط و سؤالات آزمون رسمی، در آزمون های آزمایشی (ماک) شرکت میکنند. گلدیس آزمونهای آزمایشی آیلتس را با همکاری خانه آیلتس آفرینش تهران، در تبریز برگزار میکند (ویژگیهای آزمون آزمایشی آیلتس گلدیس)

آزمون آیلتس دو نوع است:

آیلتس آکادمیک (IELTS Academic)
آیلتس آکادمیک توانایی انگلیسی داوطلبانی را می سنجد که قصد دارند تحصیلات خود را در مقطع کارشناسی به بالا در یک دانشگاه انگلیسی زبان ادامه دهند. یکی از مهمترین شروط پذیرفته شدن در این دانشگاه ها، کسب سطح و نمره قابل قبول در آزمون رسمی آیلتس می باشد.

آیلتس جنرال (IELTS General Training)
نوع جنرال آزمون آیلتس معلومات داوطلبان را در سطحی وسیعتر و در بستری علمی-اجتماعی می سنجد. آزمون جنرال ترینینگ مناسب افرادیست که قصد دارند تحصیلات پیش دانشگاهی را در کشوری انگلیسی زبان به پایان برسانند، یا به منظور گذراندن دوره های کوتاه مدت کاری، یا دست یافتن به فرصت های شغلی قصد سفر به این کشورها را دارند. به علاوه کارنامه این امتحان از جمله مدارکی است که در جریان بررسی پرونده های مهاجرت کشورهای استرالیا، نیوزلند، کانادا و … از متقاضیان طلب می شود.

از سال ۱۹۸۹، IELTS در سراسر جهان به عنوان آزمونی استاندارد و جهانی شناخته شده است که توانایی های لازم برای برقراری ارتباط در زبان انگلیسی را می سنجد.

برگزارکنندگان IELTS به طور مداوم در بخش تحقیقات سرمایه گذاری می کنند تا اطمینان حاصل کنند که آزمون در هر زمان و هر مکانی که برگزار می شود عادلانه است; و شرایط برای تمامی شرکت کنندگان با ملیت، سوابق، جنسیت و سبک زندگی متفاوت، برابر است.


نمره دهی آزمون رسمی آیلتس:


آیلتس آکادمیک و جنرال Academic and General Training

اگر در آزمون آیلتس آکادمیک یا جنرال شرکت کنید، نمره ای بین ۱ تا ۹ کسب میکنید. نمره ۱ نشان دهنده عدم توانایی شما در برقراری هر گونه ارتباط به زبان انگلیسی است. نمره ۹ نشان می دهد شما در سطح عالی و حرفه ای زبان انگلیسی قرار دارید. این آزمون نمره قبولی ندارد و نمره ای که داوطلب کسب میکند نشاندهنده میزان توانایی، مهارت و تسلط میباشد.

این دو نوع آزمون آیلتس از چهار بخش اصلی تشکیل می شوند که عبارتند از:

شنیداری IELTS Listening
درک مطلب IELTS Reading
نگارش IELTS Writing
مکالمه IELTS Speaking

داوطلبان Academic و General Trainingدر قسمت های Listening و Speaking با سؤالات مشابهی به ارزیابی میشوند. اما در بخش هایReading و Writing سؤالات کاملا متفاوت میباشند.

متن های خواندن و نوشتن آزمون جنرال بسیار متنوع و جامع است و از روزنامه و رادیو و تلوزیون و اینترنت انتخاب می شود. ولی در آزمون آکادمیک، این متن ها اختصاصا در زمینه های دانشگاهی و علمی است.

در ادامه بطور خلاصه هر کدام از این بخش ها را معرفی می کنیم.

IELTS Listening
در این بخش که مهارت شنیدن، درک مکالمه ها و سخنرانی های انگلیسی شما ارزیابی می شود.
بخش Listening خود از ۴ section تشکیل می شود. در هر یک از section ها حدود ۱۰ سوال وجود دارد و زمان کل Listening حدود ۳۰ دقیقه است.
شما باید به چهار دسته سوال ۱۰ تایی گوش کنید و همزمان با گوش دادن به لیسنینگ، به سوال ها پاسخ بدهید. در حین پخش مکالمات و متون، هیچ فرصتی برای خواندن سوال ندارید. البته قبل از اینکه هر قسمت از لیسنینگ پخش شود، شما کمی زمان خواهید داشت تا سوال های آن قسمت را مرور کنید.


IELTS Reading
بخش Reading آزمون آیلتس از سه متن تشکیل شده است و در مجموع ۴۰ سوال از این سه متن خواهید داشت. بخش Reading آزمون های آکادمیک و جنرال با هم متفاوت است، اما این تفاوت در تعداد متون یا تعداد سوال ها نیست، بلکه در انواع متن ها و نوع و سختی سوال هاست.


IELTS Writing
در رایتینگ آیلتس شما باید در ۶۰ دقیقه دو رایتینگ بنویسید که آیلتس آنها را Task 1 و Task 2 نامگذاری کرده است. برای Task 1 شما ۲۰ دقیقه فرصت دارید تا حداقل ۱۵۰ کلمه بنویسید و برای Task 2 شما باید در ۴۰ دقیقه حداقل ۲۵۰ کلمه بنویسید. به پاسخ‌هایی که کمتر از این‌ میزان کلمه داشته‌ باشند نمره کامل داده نخواهد شد.
این دو Task برای آیلتس های Academic و General متفاوت هستند.
برای آیلتس Academic در موضوع اول به داوطلب یک جدول یا نمودار داده شده و از او خواسته خواهد شد تا اطلاعات نمایش‌داده شده در جدول را با جملات خود توضیح دهد.
موضوع دوم در قالب یک سوال از داوطلب خواهد خواست تا نظر یا عقیده موافق یا مخالف خود را نسبت به یک مسئله بیان کند.
برای آیلتسGeneral در موضوع اول از داوطلب خواسته خواهد شد تا نامه‌ای به مخاطبی فرضی نوشته و در نامه‌اش مسئله‌ای را توضیح داده یا مشکلی را شرح دهد.
موضوع دوم در قالب یک سوال از داوطلب خواهد خواست تا عقیده موافق یا مخالف خود را نسبت به یک مسئله بیان کند.


IELTS Speaking
بخش Speaking در آیلتس آکادمیک و جنرال مشابه است. نکته مهم در مورد آزمون اسپیکینگ این است که شما یک تا هفت روز قبل یا روز آزمون کتبی آیلتس خودتان باید در آزمون اسپیکینگ آیلتس شرکت کنید. Speaking آیلتس بین ۱۱ تا ۱۴ دقیقه طول می کشد و از سه قسمت تشکیل شده است.
در طول این زمان داوطلب به سوالات مطرح شده از سوی مصاحبه‌گر پاسخ خواهد داد، این مصاحبه ضبط می‌شود.

در بخش اول مصاحبه، داوطلب به‌ سوالات عمومی و شخصی در مورد محل‌زندگی‌، وضعیت خانوادگی، شغلی و همینطور علایقش پاسخ خواهد داد. قسمت دوم به داوطلب موضوعی که بر روی یک کارت نوشته شده‌است، داده می‌شود و از وی خواسته خواهد شد تا به مدت دو دقیقه در مورد آن موضوع صحبت کرده و نظر و عقیده خود را اظهار کند. در بخش بعدی داوطلب به بحثی چهار تا پنج ‌دقیقه‌ای با مصاحبه‌گر وارد خواهد شد که محور آن به ‌نوعی به موضوع مورد بحث در کارت مربوط است.

اطلاعیه ها