چرا باید زبان چینی یاد بگیریم؟

چرا باید زبان چینی یاد بگیریم؟

پرچم کشور چین

یادگیری زبان چینی / ماندارین در حال تبدیل شدن به یک مهارت همه‌گیر جهانی است. این زبان با داشتن آمار جمعیتی بالا به یکی از مهم‌ترین زبان‌های زنده بدل شده و به پشتوانه‌ رشد اقتصادی کشور چین، زبان آینده دنیا نام گرفته است. جدای از آن، زبان چینی معیار (گویش پکنی) چنان مهم است که در کنار زبان‌های عربی، انگلیسی، فرانسوی، روسی و اسپانیایی به عنوان یکی از شش زبان رسمی سازمان ملل متحد شناخته می‌شود.

در این مقاله به مرور مهم‌ترین مزایای زبان چینی و اهمیت یادگیری آن می‌پردازیم. پس همراه ما باشید.

پرچم کشور چین

مزایای یادگیری زبان چینی

زبان چینی دومین زبان رایج دنیا است

بر اساس آمار وبسایت معتبر Statista، زبان چینی در رقابتی تنگاتنگ با زبان انگلیسی در جایگاه دومین زبان رایج جهان قرار دارد و در حدود یک میلیارد و صد میلیون نفر (۱.۱۰۰.۰۰۰.۰۰۰ نفر) به این زبان صحبت می‌کنند. این رقم به این معناست که حدود ۱۶ درصد مردم جهان به این زبان سخن می‌گویند. پس اگر می‌خواهید هیچ وقت تنها نباشید، کافیست زبان چینی را یاد بگیرید!

دانستن زبان چینی شما را در تحصیل و کار خاص‌تر می‌کند!

دانش زبان چینی به شما کمک می‌کند تا مهارتی داشته باشید که بسیاری از آن بی‌ بهره هستند. کافی است نگاهی به پیرامون داشته باشید تا متوجه نرخ بالای صحبت به یکی از زبان‌های اروپایی (در راس آن انگلیسی) بشوید. این در حالی است که دانستن زبان چینی با وجود احساس نیاز بالا به آن، در کمینه قرار دارد. پس اگر می‌خواهید در رزومه‌ خود مهارتی داشته باشید که مانند الماس بدرخشد و چشم هر صاحب کسب و کاری را به خود جلب کند، یادگیری زبان چینی را در اولویت قرار دهید.

آگاهی به زبان چینی نه تنها منجر به خاص شدن رزومه‌ کاری-تحصیلی می‌شود، بلکه فرصت‌های بسیاری را هم پیش‌روی شما قرار می‌دهد. با نگاهی به آمارهای اقتصادی می‌توان به سرعت رشد اقتصادی کشور چین پی برد. همین رشد بالا سبب شده تا از این کشور پهناور آسیایی که تا همین چهار دهه پیش فقیر به حساب می‌آمد، اکنون یک ابرقدرت بسازد. کشور جمهوری خلق چین که هم‌اکنون در شمار کشورهای توسعه‌یافته قلمداد می‌شود، یک بازیگر کلیدی در زنجیره تامین جهانی و به طبع یک قطب مهم تجارت مدرن است. این عوامل، دانستن زبان چینی را برای شرکت‌های مختلف به یک نیاز روزافزون بدل کرده و شانس شما را هم در استخدام و هم در بسط تجربیات تجاری افزایش می‌دهد.

جالب است بدانید که این مهارت چنان بااهمیت قلمداد می‌شود که در حال حاضر بسیاری از کسب و کارهای غربی به دنبال استخدام کارمندان مسلط به زبان چینی هستند. در واقع حتی اگر به دنبال مهاجرت و کار در یک کشور اروپایی، آمریکایی یا استرالیایی باشید، باز هم یادگیری زبان چینی برای شما یک مزیت بزرگ به شمار می‌رود.

یادگیری زبان چینی

آموختن زبان چینی منجر به رشد و توسعه فردی می‌شود

تا به این‌جا درباره اهمیت عمدتا تجاری و چرایی منحصربه‌فرد بودن دانستن زبان چینی گفتیم؛ اما بهتر است بدانید که آگاهی از زبان چینی، محدود به مرزهای کشور چین نشده و گویش معیار آن با عنوان چینی ماندارین در کشورهای تایوان و سنگاپور هم به صورت گسترده صحبت می‌شود. پس در واقع آموختن این زبان، قابلیت‌های ارتباطی افراد را در کل حوزه شرق آسیا توسعه بخشیده و آن‌ها را به هدف‌های استخدامی جذابی برای شرکت‌ها، دفاتر اداری و موسسات آموزش زبان تبدیل می‌کند. این امر به معنای تضمین دستمزد بالا برای متخصصانی است که مثلا دو زبان چینی و انگلیسی را به راحتی صحبت می‌کنند. بدیهی است که داشتن شغل پرسود می‌تواند رضایت‌مندی افراد را به طور محسوسی ارتقا دهد.

به جز موارد گفته شده، فرآیند یادگیری زبان چینی به دلیل تفاوت‌های ساخت‌شناسی واژگانی و آوایی که با زبان مادری کشورهای هند و اروپایی دارد، مانند یک ورزش ذهنی به نیرومندتر شدن حافظه کمک فراوانی می‌کند. این ورزش ذهنی سبب می‌شود تا درک بهتری از فرهنگ، آداب و رسوم، جغرافیا و هنر شرق دور پیدا کنید. تاریخ غنی و چندهزار ساله‌ چین هم مانند یک چاشنی، خوراک زبانی شما را پربارتر خواهد کرد.

در یک کلام، یادگیری زبان چینی به شما کمک می‌کند تا جهان را از دید چشمان یک چینی تماشا کنید؛ حتی اگر قصد انجام تجارت، گرفتن پروژه در کشور چین و راه‌اندازی کسب و کار را نداشته باشید، با یادگیری زبان چینی، مسافرت به این کشور پهناور را برای خود دوچندان آسان‌تر و بهره‌ورتر خواهید کرد. شاید تصور کنید برای سفر تفریحی نیازی به دانستن زبان چینی نیست ولی اگر بتوانید خودتان به تنهایی کارهایی مانند رزرو هتل، خرید بلیت، کرایه تاکسی، خرید و سفارش غذا و … را انجام دهید، هم از نظر مالی صرفه‌جویی کرده‌اید و هم توانسته‌اید دانسته‌های خود را محک بزنید. وقتی به عنوان یک گردشگر خارجی شروع به صحبت با یک شهروند چینی کنید، احتمالا او را شگفت‌زده خواهید کرد و این یعنی فرصت پیدا کردن دوستانی جدید در یک سرزمین قدیمی!

چین

گویش در زبان چینی

مانند هر کشور کهن و پهناوری، جمهوری خلق چین هم دارای گویش و لهجه‌های گوناگونی است که گاه تفاوت‌های مهمی با یکدیگر دارند؛ اما به صورت کلی می‌شود گفت این زبان به هفت تا ده گروه دسته‌بندی می‌شود که هر یک دارای چندین زیرگروه هستند.

پرکاربردترین گویش، متعلق به چینی ماندارین است؛ یعنی زبان چینی با گویش ماندارین همان زبانی است در پکن (پایتخت جمهوری خلق چین)، منطقه خودمختار هنگ‌کنگ و تایوان (یا جمهوری چین) و به عنوان یکی از چهار زبان رسمی کشور سنگاپور صحبت می‌شود. در واقع هنگامی که شما در یک کلاس آموزش زبان چینی شرکت می‌کنید، چینی معیار به شما آموزش داده می‌شود. اما اگر قصد ارتباط با شهرهایی را دارید که گویش دیگری دارند، احتمالا نیازمند یادگیری آن گویش به‌خصوص هستید. چرا که این گویش‌ها گاه بسیار از هم تفاوت دارند. اما خبر خوش آن‌که زبان چینی معیار یا ماندارین، توسط حدود دو سوم (برابر ۷۱ درصد) جمعیت این کشور به خوبی صحبت می‌شود و احتمالا شما مشکلی برای ارتباطات نخواهید داشت.

نوشتار در زبان چینی

در زبان چینی امروزی، نوشتار به دو صورت کلی دسته بندی می‌شود:

۱.      چینی سنتی یا کلاسیک

نوشتار کلاسیک چینی در اصل همان خط سنتی است که در زمان حکومت امپراتوری هان از ۲۰۶ پیش از میلاد تا ۲۲۰ میلادی  در سرزمین چین مورد استفاده قرار گرفته بود. این نوشتار امروزه هم در تایوان (با نام اصلی جمهوری چین) و منطقه خودمختار هنگ‌کنگ رواج دارد. پیش‌تر در این نوشتار، بین هفتاد تا هشتاد هزار نویسه وجود داشته است که اغلب آن‌ها منسوخ شده‌اند.

۲.      چینی ساده‌شده

نوشتار چینی ساده‌شده، در واقع ساده‌تر شده‌ی همان خط سنتی است که به دستور مائو تسه‌تونگ بنیان‌گذار جمهوری خلق چین پدید آمد. استفاده از این خط، امروزه در کشور چین و هم‌چنین سنگاپور رایج است. گفتنی است که امروزه برای داشتن تسلط نسبی به زبان چینی، یادگیری حدود ده هزار نویسه کفایت می‌کند. علاوه بر آن، از سیستم آوانویسی با عنوان پین‌یین جهت نگارش آوای خط چینی بر پایه الفبای لاتین استفاده می‌شود.

مردم چین

جمع بندی

امروزه به لطف گسترش اینترنت و شبکه‌های اجتماعی، ارتباط برقرار کردن با دیگران آسان‌تر از هر زمان دیگری شده است. در این میان هم‌چنان افرادی موفق‌تر از سایرین عمل می‌کنند که مهارت‌های زبانی و شناختی خود را گسترش دهند. همان‌گونه که آموختن هر زبان جدید، دید تازه‌ای به زبان‌آموز می‌دهد، توانایی‌های فردی وی را هم بسط داده و او را در برابر فرصت‌های پیش‌رو مجهزتر می‌کند. در همین راستا سال‌هاست که زبان‌های خارجی و در راس آن‌ها انگلیسی در مدارس سراسر جهان تدریس می‌شود. اما با رشد روزافزون فن‌آوری و کم‌تر شدن فاصله‌ی کشورها، شهرها و به طبع شهروندان، نیاز به دانستن زبان‌های دوم و سوم هم بیش‌ازپیش احساس می‌شود. در این‌جاست که یادگیری زبان چینی به عنوان دومین زبان رایج جهان و رایج‌ترین زبان مادری جهان جایگاه مهمی پیدا می‌کند.